Cattery De Keistad
Ragdoll en Britse Korthaar Cattery

Visie

Als je interesse hebt in een kitten is het goed om onze visie te lezen.

Voor de geboorte

We selecteren de dekkater van onze poezen op basis van de principes van verantwoord fokken. Dus geen inmenging van andere rassen en geen inteelt. Natuurlijk zijn beide ouders getest op infectie met FiV en FelV en zijn getest op dragerschap van HCM en PKD, zodat we gezonde kittens fokken.

Medische zaken

De kittens worden volgens schema ontwormt en ingeent op ca. 9 weken en 12 weken tegen kattenziekte en niesziekte. De inentingen gaan samen met een medische controle door de dierenarts. Voor zowel katers als poezen geldt dat de koper verplicht is de poes te laten castreren voordat ze 6 maanden oud zijn. Dat doen we omdat ze niet als fokdieren verkocht worden, maar als huisdieren. Een niet gecastreerde kater zal proberen te ontsnappen en je hele huis onder sproeien. Een poes waar niet mee gefokt wordt, zal regelmatig krols worden en daarbij ook gaan rondplassen in je huis. Om dat soort ellende te voorkomen, hebben we deze bepaling in het koopcontract opgenomen.

Registreren en stamboom

De kittens worden gechipt en geregistreerd bij de Stichting Nederlandse Databank Gezelschapsdieren. Ook krijgen ze een paspoort voor gezelschapsdieren mee.

De kittens worden uitsluitend verkocht met stamboom uitgegeven door Felikat.

Er zijn mensen die raskatten zonder stamboom aanbieden. Maar een raskat zonder stamboom is geen raskat.  Het aanvragen van een stamboom kost niet veel geld. Verantwoord katten fokken kost wel veel geld. Bedenk dan dat je voor zo'n kitten nog steeds erg veel geld moet betalen, terwijl je geen enkele garantie hebt dat de fokker verantwoord bezig is. Dus het advies is: Als je niet veel geld wilt betalen voor een kitten, haal er dan een uit het asiel. Die zitten nog steeds overvol.

Omgeving

Onze kittens groeien op in onze huiselijke omgeving en zijn dus gewend aan andere katten, kinderen, stofzuigen, etc. Wij hebben geen hond, dus dat zijn ze ook niet gewend. Ze mogen bij ons alleen in de afgezette tuin, je kan ze niet vrij laten buiten lopen. Ze kennen geen gevaar van auto's, honden of vreemde mensen.

Katten zijn groepsdieren en een kitten heeft echt een speelmaatje nodig. Daarom verkopen we een kitten alleen als je al een jonge kat (max. 5 jaar) in huis hebt. Een oudere kat doe je geen plezier met een jonge huisgenoot, die zal geen leuk maatje zijn voor je kitten. Je kan natuurlijk ook twee kittens kopen.

Interesse

Als je interesse hebt in een kitten kan je komen kijken als ze ca. 8 weken oud zijn. Dan maken we kennis en kijken we welke kitten je voorkeur heeft en of deze geschikt en beschikbaar is. Als je besluit een kitten te kopen vragen we aan aanbetaling van 150 euro en is deze voor jouw gereserveerd. We verkopen de kittens met een verkoopcontract zoals je hieronder kan bekijken.

Als de kittens 13 weken zijn en gezond, dan kunnen we worden opgehaald. Je krijgt een zakje voer mee zodat hij de eerste dagen in elk geval hetzelfde kan eten als hij gewend is. De kittens kosten 950 euro.

 

 

Verkoopcontract kitten De Keistad cattery
Verkoop contract kitten.v2.pdf (38.26KB)
Verkoopcontract kitten De Keistad cattery
Verkoop contract kitten.v2.pdf (38.26KB)